وضعیت وخیم شهروندان اقلیم کردستان/ کمبود برق صدای مردم را در آورده است/اعتراض گسترده معلمان به وضعیت معیشتی و بی توجهی اقلیم کردستان نسبت به عدم دریافت حقوق در موعد مقرر/ سکوت عجیب گروهک های تروریست کردی نسبت به وضعیت مردم کردستان عراق!
آکام نیوز: نزدیک به یک ماه و نیم است که تظاهرات معلمان رسمی، حق التدریسی و پیمانی و کارمندان ادارات مختلف اقلیم کردستان ادامه دارد و خواستار پرداخت حقوق و قول عدم تاخیر در پرداخت حقوقشان هستند.
به گزارش آکام نیوز، معلمان و کارمندان میگویند که یک ماه و نیم است به خیابان ها می آیند، اما دولت در برابر مطالبات آنان سکوت کرده و به آنها پاسخی نمی دهد.
در اوایل این هفته نیز برخی معلمان برای مطالبه حقوق خود به بغداد رفته و در آنجا شروع به تظاهرات کردند.
نارضایتی مردم اقلیم کردستان نسبت به وضعیت اقتصادی و معیشتی در حال افزایش است و علاوە بر اعتراض معلمان و کارمندان در شهرهای اقلیم کردستان، برخی از مردم منطقه پرویزخان نیز در اعتراض به قرار گرفتن زمینهایشان در محدوده دروازه مرزی، تظاهرات کردند و جاده اصلی مرز پرویزخان را مسدود کردند.
معلمان در سلیمانیه سر کلاس های درس هم حاضر نشدند.
بنا بر گزارش رسانه های اقلیم کردستان، از سال ۲۰۱۴ تا کنون، ۷۵ مورد اعتراض در قلادزه، سیدصادق و گرمیان ثبت شده است.
علاوه بر این، اعتراض شهروندان به قطعی مکرر برق و جیره بندی برق نیز باعث شده بحران در مناطق تحت سلطه اتحادیه میهنی به اوج خود برسد.
در ۲۴ ساعت گذشته مردم تنها ۸ ساعت برق داشتند!
از روز یکشنبه مردم شهر دوکان در استان سلیمانیه نیز تظاهرات خود را در اعتراض به کمبود برق آغاز کردند و تقاضای تعمیرات و افزایش مدت زمان های عرضه برق ملی کردند.
روز گذشته یک منبع در کنترل برق اقلیم در گفت و گو با NRT اعلام کرد: «کار نیروگاه های برق متوقف شده است و تنها نیروگاه هایی که برای موصل و دیگر شهرهای عراق برق تولید می کنند فعال هستند».
در همین حال با گذشت دو روز از قطعی عمومی برق، هنوز وضعیت برق دولتی عادی نشده است و تاکنون در برخی از مناطق اقلیم کمتر از چهار ساعت به مردم برق داده می شود.
از طرفی دیگر، اقلیم کردستان نزدیک به یک سوم برق خود را به موصل و چند منطقه دیگر عراق می فروشد و در نظر دارد فروش خود را به ۱۵۰۰ مگاوات افزایش دهد و هر مگاوات را ۳۲ دلار به بغداد می فروشد، در حالی که به خود شهروندان اقلیم کردستان برق داده نمی شود و در اربیل که پایتخت است روزانه تنها چهار ساعت برق دارند.
سلام قزاز، رئیس سابق اداره برق اقلیم کردستان اعلام کرد: «مشکل برق یک مشکل دولتی است و وزارت برق تنها مسئول آن نیست». افزود: «مشکل برق نشان دهنده شکست دولت است».
در حال حاضر برق دولتی اقلیم کردستان در بدترین وضعیت ممکن است و در چند روز گذشته به دلیل فروش برق به موصل از سوی دولت، برق مرکز دهوک، آمیدی، زاخو، آکری، برده رش و شهر و روستاهای این مناطق برای چند ساعت قطع شد.
نکته قابل تامل این است که گروهک های تجزیه طلب کردی و در راس آنها کومله که مدعی دفاع از حقوق همه مردم جهان هستند، در مورد این مشکلات سکوت کرده اند!